Corrèze & Chateau du Gibanel

Když jsme jeli navštívit Antoanovy kamarády do Corrèze, věděla jsem, že nejsou úplně obyčejný pár. Někdo kdysi zmínil, že jejich babička koupila zámek a postupně ho dali dohromady. Chateau du Gibanel najdete v departmentu Corrèze v jihozápadní Francii. Otvírá se každý rok pouze přes léto a mění se na 4 hvězdičkový kemp. Obklopený lesy stojí na výběžku při soutoku řek Le Doustre a Dordogne.

Babička už nežije, ale rodina se o zámek stará dál. Aby stavbu náročnou na údržbu a provoz udrželi v rodině, otevřou se každý rok brány Gibanelu a poloostrov se zaplní stany a karavany různých tvarů a barev původem většinou z Holandska. Gibanel ožije, na zámeckou terasu se vrátí živá kapela a vůně čerstvých ryb. Řeku okolo křižují kánoe a šlapadla a zámecký bázén je plný dětí. S koncem prázdnin končí i sláva Gibanelu, na konci srpna se veřejnosti zase uzavře.

www.camping-gibanel.com

Camping le Gibanel **** 19400, Argentat sur Dordogne, Francie

IMG_0155

Chateau du Gibanel

IMG_0178

Chateau du Gibanel leží nedaleko města Argentat.IMG_0164IMG_0157Obklopen hlubokými lesy se štavnatým porostem. Chvílema jsem měla pocit, že jsem v lesích okolo Děčína. Díky vyšším teplotám tady ale taky můžete potkat vypasený dlouhý hady. IMG_0175Asi nejznámější vesničkou v Corrèze je Collonges-la-Rouge, je zapsána na seznamu nejkrásnějších vesnic ve Francii, (no on ten seznam není zrovna nejkratší, vesnic a městeček je na něm 153) Krásný kontrast zde tvoří výrazný červený pískovec se zelenou révou.

IMG_0144IMG_0140IMG_0142IMG_0136

 

Napsat komentář